ArchiefWerkgroep

Oproep deelname Werkgroep Leefbaarheid

Wat is leefbaarheid? En waarom zou u aansluiten bij de werkgroep Leefbaarheid?

Om met het eerste te beginnen, leefbaarheid is een container begrip. Je kan het niet zo gek bedenken of je zou het onder Leefbaarheid kunnen scharen.

  • Van het onderhoud en groen in de openbare ruimte tot het schoonhouden van de eigen stoep
  • van eenzaamheid tot gezamenlijke buurt activiteiten
  • van zorg voor elkaar tot knetterende burenruzies
  • van rekening met elkaar houden tot burenoverlast

Maar ook het meedenken over de diversiteit in de wijken. Al deze onderwerpen horen bij het leefbaar houden van de buurt. Daarbij kan elke inwoner van Zaanstad een grote rol spelen en in elke Bewonerscommissie wordt over deze onderwerpen wel eens gesproken. Niet altijd is een pasklaar antwoord te bedenken maar misschien heeft een andere Bewonerscommissie wel iets bedacht en kan je dat idee van hen lenen, Of misschien moet de hulp van Parteon wel ingeroepen worden, of als het een groot probleem is, heb je misschien wel ondersteuning van een deskundige nodig. Juist omdat antwoorden op de vragen niet gemakkelijk te vinden zijn, is het een uitdaging om deel te nemen aan de werkgroep Leefbaarheid. En dat is waarom U zich bij de werkgroep zou kunnen aansluiten, omdat het een uitdaging is, omdat er creativiteit gevraagd wordt en omdat u het belangrijk vindt dat iedereen met plezier in zijn buurt woont.

Bent u huurder van Parteon en wilt u zich aansluiten? Stuur dan een mail met uw motivatie naar ons e-mailadres en wellicht nodigen wij u uit voor een gesprek.